Львів придбає 120 автобусів та 10 трамваїв за кредитні кошти

2305 0
Міська рада підтримала ухвалу про участь у проекті «Міський громадський транспорт України».
фото: www.ukrainetogo.com

фото: www.ukrainetogo.com

Комунальні підприємства Львова у 2018-му році планують закупити за кредит від Європейського інвестиційного банку громадський транспорт на 22 млн євро. Про це йдеться у проекті ухвали про підтримку участі «Львівелектротрансу», АТП-1 та «Львівавтодору» у проекті «Міський громадський транспорт України».

16-го листопада депутати розглянуть питання про підтримку участі і, якщо вони погодять ухвалу, то комунальні підприємства подадуть документи на отримання кредиту.

Читайте також: Непереможна маршрутка. Чому у Львові так складно змінити транспортну систему

Як зазначається у пояснювальній записці ухвали, її прийняття дасть змогу продовжити процедуру залучення кредитних
коштів ЄІБ та закупити 10 трамваїв та 120 автобусів у 2018-му році.
 
  • «Львівелектротранс» хоче закупити десять трамваїв за 12 млн євро та реконструювати вагоноремонтні майстерні на вул. Городоцькій за 3 млн євро.
 
  • «Львівавтодор» планує отримати 8 млн євро на реконструкцію вул. Вітовського та прилеглих вулиць та 5 млн євро на реконструкцію вул. Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Левандівської).
 
  • АТП-1 хоче закупити 120 автобусів за 12 млн євро.
 

У разі отримання кредиту, новий транспорт можна буде закупити до кінця 2018-го року. Закупівлю нового транспорту можна здійснити вже до кінця 2018 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!