Львів скерує 20 млн гривень на допомогу Військово-морським силам

826 0
Водночас депутати у сесійній залі заявили, що не бачили такого звернення.
ФОТО: ФОКУС

ФОТО: ФОКУС

Для Військово-Морських Сил ЗСУ передадуть 20 млн гривень з бюджету Львівської міської ради. Відповідне рішення прийняли на пленарному засіданні сесії ЛМР 14 грудня. 

Міський голова Андрій Садовий повідомив, що до нього надійшло звернення про матеріальну допомогу Віськово-Морським Силам ЗСУ, тож він запропонував проголосувати за виділення 20 млн гривень. Водночас депутати у сесійній залі заявили, що не бачили такого звернення, а голова комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак закликала депутатів не підтримувати цей запит, адже його не розглядала комісія.

«У програмі супротиву чітко зазначена процедура, яким чином ті чи інші військові частини можуть отримати субвенції чи матеріальні цінності для виконання бойових завдань. Кілька місяців тому без порядку денного принесли звернення Академії військово-морських сил у Одесі, де повідомили, що в них є фрегат, на який бракує 22 млн гривень на вітрила і 20 млн гривень на навігацію. Цей запит ми відхилили, оскільки це не необхідні речі для нашої перемоги.Більше звернень не розглядала бюджетна комісія. Окрім цього, є ряд звернень від інших війсьових частин, які не змогли розглянути через ліміт коштів», – зазначила вона.

Натомість директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що справді до Львівської міської ради надійшло звернення від командувача Військово-Морських Сил віцеадмірала Олексія Неїжпапи з проханням до громади Львова про підтримку матеріально-технічної бази Військово-Морських Сил. Про те, на що саме потрібні ці кошти, у міській раді повідомити не можуть з міркувань безпеки.

Читайте також: Скільки коштів з військового ПДФО скерував Львів до держбюджету

Міський голова Львова пообіцяв депутатам до кінця дня показати відповідний запит. За передачу коштів проголусувало 36 депутатів.

Нагадаємо, що пріоритетами бюджету на 2024 рік є підтримка армії. На підтримку ЗСУ планують виділити 1 млрд гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!