Львів уперше став найдорожчим містом за цінами на квартири у новобудовах

2244 0
Мінімальна середня ціна за метр квадратний нерухомості у Львові становить 48 500 грн.
Фото умовне

Фото умовне

Під час повномасштабної війни в Україні ринок нерухомості не зупинився, однак статистика цін дещо змінилася. Зокрема, Львів уперше став найдорожчим містом за цінами на житло у новозбудованих будинках. Місто обійшло за цим показником навіть столицю. Про це сказав представник компанії ЛУН Олександр Павлов під час Forum West - нерухомість та рітейл, який транслює Tvoemisto.tv

За його словами, ціни на нерухомість у Львові та Києві суттєво зросли одразу після 24 лютого 2022 року. В інших регіонах країни вони поступово зростали упродовж двох останніх років.

«Однак вперше за історію наших досліджень і ведення статистики Львів посів перше місце за цінами на квартири у новобудовах. Мінімальна середня ціна зараз становить 48 500 грн за м кв.», – зазначив Олександр Павлов.

На другому місці, з невеликим відривом, іде Київ. Тут метр квадратний у квартирах нових будинків оцінюють у 48 000 грн. У трійці лідерів також Ужгород41 500 грн, Дніпро 40 000 грн, Одеса 36 200 грн за метр квадратний.

Читайте також: Скільки коштує оренда квартири у Львові та чи є на це попит

Щодо регіонів, які мають зараз найбільше пропозицій на ринку новобудов, то ТОП-6 очолює Київ та область, на другому місці Львів, далі – Одеська, Івано-Франківська, Хмельницька та Тернопільська області. Саме ці регіони формують близько 70% пропозицій, які є в країні.

Нагадаємо, що Львів належить до тих міст в Україні, де також найдорожча оренда житла. Вартість винайму не знижується навіть через відсутність великого попиту. На що звертають увагу орендодавці, у скільки обійдеться купівля квартири в новобудові, які райони є популярними та чи зміняться ціни в наступні пів року, Tvoemisto.tv запитало експерта компанії «Галицька нерухомість» Романа Юськіва. Детальніше читайте в матеріалі за посиланням.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!