Львів відмовляється від купівлі 100 білоруських МАЗів

3712 0
У місті будуть оголошувати новий тендер.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку перемагає білоруська компанія. Такий висновок експертів Європейського банку, однак міський голова Львова Андрій Садовий заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер.

«Львів не буде робити акцепт стосовно закупівлі білоруських автобусів. Якщо ми в Україні потребуємо 30 одиниць громадського транспорту, то повинні робити все можливе, щоби випускати їх тут, в нас», – пояснює він під час стріму Tvoemisto.tv.

Читайте також: Коли у Львові з'являться 100 нових низькопідлогових автобусів

За його словами, потрібно, щоби уряд України ввів «захисні тарифи», так зване мито, аби підтримати українського виробника, і той мав доступ до дешевих кредитних ресурсів. Приміром, під 0 чи 1% річних, як це мають виробники громадського транспорту в Польщі, Китаї, Білорусі чи Туреччині.

Так, вирішили оголосити новий тендер. За цей час, сподіваються, що уряд прийме відповідні рішення.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, що у Львові нещодавно розгорнулася дискусія про закупівлю автобусів. Міський голова Андрій Садовий на своїй фейсбук-сторінці раптом написав, що Європейський інвестиційний банк, що кредитує Львів для закупівлі 100 низькопідлогових автобусів, буцімто вважає, що пропозиція білоруського МАЗу є найбільш прийнятною.

Львів раніше вже закуповував МАЗи, що Андрієві Садовому неодноразово закидали опоненти під час минулорічної виборчої кампанії, тож він у своїх виступах наголошував на співпраці з українськими виробниками. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!