Львів викупить ще 14 ділянок для добудови Ряшівської

4396 0
За майно власникам заплатять від 16 до 277 тис. грн. Загальна сума, яка потрібна місту для викупу землі і майна становить 2, 5 млн грн.
Фото спільноти Зручне Місто

Фото спільноти Зручне Місто

Львівська міська рада, на сесійному засіданні у четвер, 23 грудня затвердила викупну ціну земельних ділянок, які необхідні місту для будівництва вул. Ряшівської. На викуп 14 ділянок потрібно понад 2 мільйони гривень.

 Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

В ухвалі йдеться, що місто має намір викупити, для суспільних потреб 14 ділянок дачного кооперативу «Урожай», що розташований неподалік від аеропорту «Львів». Ділянки необхідні для будівництва вулиці  Ряшівської (проектованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Є. Патона. Вулицю будують уже понад 12 років.

За майно власникам заплатять від 16 до 277 тис грн. Загальна сума, яка потрібна місту для викупу землі і майна становить 2, 5 млн грн.

«У разі відмови власника земельної ділянки від укладення договору купівлі-продажу подати на розгляд міської ради питання про примусове відчуження земельних ділянок»,- йдеться в ухвалі.

За відповідне рішення проголосувало 47 депутатів.

Нагадаємо, у жовтні цього року депутати звернулись з пропозицією наступного року продовжити будівництво проєктованої вулиці Ряшівської. Тоді заступник начальника управління земельних ресурсів Львівської міської ради Олег Ковалишин у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що місто завершує викуп шести ділянок для добудови Ряшівської. На це цього року з бюджет міста виділили 2 мільйони гривень. А на 2022 рік запланували викупити ще 34 ділянки, для цього, говорив він, потрібно буде щонайменше 14 мільйонів гривень.

Про будівництво вул. Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона заговорили ще у 2009 році. Тоді місто готувалось до футбольного чемпіонату «Євро 2012». Нову трикілометрову вулицю планували збудувати із чотирма смугами, велосипедною доріжкою та п’ятьма підземними і наземними переходами. На правих поворотах та виїзді з прилеглих вулиць запланували влаштувати додаткові смуги.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!