Львів закривають на посилений карантин. Що і як працюватиме

23382 0
На території львівської громади із 19 березня запроваджують посилений карантин, який діятиме до 28 березня.
Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Photo by Chris Barbalis on Unsplash

З п’ятниці, 19 березня, на території львівської громади запроваджують посилений карантин, який діятиме до 28 березня. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС.

Читайте також: Весняне дежавю. Коли у Львові можуть ввести локдаун

Молодша школа переходить на канікули, старші класи продовжують дистанційне навчання, дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі.

Припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. Заклади громадського харчування працюють лише на виніс та доставку.

У торгових центрах працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини, господарські магазини працюватимуть на видачу за попереднім замовленням.

Всі масові заходи переносять. Салони краси та спортивні зали працюватимуть також за індивідуальним попереднім записом.

У роботі громадського транспорту немає змін.

Місто звернеться до області, щоб відповідні рішення ухвалили не території всієї Львівщини.

Зазначимо, що вчора, 16 березня, міський голова на брифінгу казав, що у місті наразі не планують вводити додаткових обмежень, і що якщо ситуація погіршиться, то додатково початкову школу відправлять на канікули. На питання журналістки Тvoemisto.tv, чи будуть закривати якісь заклади і за яких умов, міський голова відповів: «Рішення прийматимуть фахівці і я б не хотів наводити паніку. Ви і так мене провокуєте».

Сьогодні Андрій Садовий пояснив, що комісія вирішила не чекати на рішення Кабміну про локдаун, оскільки динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується. За його словами, за час посиленого карантину у місті облаштують додаткові місця у лікарнях та поліклініках.

Аби обірвати ланцюжок захворювання, львів'ян просять при можливості залишатись вдома, носити маски, дотримуватись дистанції.

Читайте також: Їм потрібен кисень. Майже усі госпіталізовані в інфекційній лікарні кисневозалежні

Нагадаємо, Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%. Через це в області планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, а місто уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень. Облаштовувати ліжка у поліклініках почнуть з четверга. Ці роботи триватимуть до двох тижнів. За словами мера, резерву ліжкомісць, які сьогодні вільні для прийому хворих із коронавірусом, за нинішньої динаміки захворюваності вистачить лише на два тижні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!