Львів збільшить видатки на армію до 2 мільярдів гривень

789 0
Збільшити видатки планують до кінця року.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

До кінця 2023 року у Львові планують збільшити видатки на армію. Очікувано це буде 16% і становитиме 2,1 мільярди гривень. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість».

За його словами, наразі є багато запитів на закупівлю дронів та іншої допомоги для військових. У міськраді прогнозують, що кількість таких запитів можу збільшуватися. Другою критичною статтею видатків є медицина, куди залучають, здебільшого грантові кошти. Третьою статтею є видатки на критичну інфраструктуру. Це пов'язано із руйнуваннями внаслідок ракетних ударів по Львова. На критичну інфраструктуру міста виділяють близько 17% з бюджету.

 

Загальний розмір бюджету становить близько 13,7 млрд грн. При формуванні бюджету було закладено 500 млн грн на програму підтримки ЗСУ. Протягом року цю суму на сесії Львівської міської ради було збільшено ще на 250 млн грн. Зважаючи на потреби військових – очікувано ця сума збільшиться до 1 млрд грн до кінця цього року, а може й ще більше. Також з цієї суми виплачуються прямі субвенції військовим частинам на купівлю того, що допомагає їм пришвидшувати нашу перемогу. Ще на 680 млн грн придбано у 2023 році державних військових облігацій, аби підтримати ЗСУ.

«Ще 199 млн грн – це кошти на ремонти приміщень різних відділень, де проходять лікування та реабілітацію поранені, а також облаштування Центрів реабілітації військових. Це лише сума внеску з боку міста – решту коштів залучаємо від партнерів з-за кордону, міст-побратимів та фондів. Переважно внесок міста це 20-30%. Решта – кошти міст партнерів, фондів, приватних компаній, за що ми їм дуже вдячні», – зазначив Андрій Москаленко.

Читайте також: Святослав Літинський: Ця війна на роки, а ми витрачаємо мільйони на ремонти

Андрій Москаленко додав, що ще  88 млн грн – на проєкт, де житимуть тимчасово після реабілітації військові,  8,9 млн грн – на облаштування ЦНАПу для ветеранів. Різні соціальні виплати для військових – понад 7,3 млн грн. Близько 19,7 млн грн – це на програму підтримки родин військових – по 50 тис. грн для дітей, чий батько чи мати загинули на війні. Близько 13,5 млн грн – це допомога військовим адміністраціям з інших міст. 

Нагадаємо, що , медіа-хаб «Твоє місто» сьогодні, 25 серпня, проводить  публічну дискусію на тему «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» у партнерстві з аналітичним центром State Watch.

 Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: у Facebook та YouTube-каналі медіа-хабу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!