У Львові пропонують списати ще 14 трамваїв. Чому це роблять та куди йдуть кошти після продажу

3478 0
Приблизна вартість списаних трамваїв та тролейбусів становить 13,8 млн грн.
Фото: Prozorro.Sales

Фото: Prozorro.Sales

Нещодавно на інформаційному порталі депутатів Львівської міськради з’явилась чергова ухвала щодо списання трамваїв та тролейбусів ЛКП «Львівелектротранс». Йдеться про списання 14 трамваїв та двох тролейбусів. Їхня первісна вартість становить 13 млн 854 тис. грн. 

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, списують лише ті трамваї та тролейбуси, які не підлягають капітального ремонту. Проте саме нездатність відновлення несучої системи, тобто кузова, є основним критерієм. Рішення про це приймає спеціальна комісія, яка надає експертний висновок. Після цього департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури перевіряє, чи поданий на списання рухомий склад не має музейної цінності для подальшого збереження. 

Після того, коли рішення про списання кузова є остаточним, то з нього знімають все обладнання, і на металеву частину оголошують тендер. Згодом комісія вирішує, чи зняті деталі придатні для подальшого використання – якщо ж так, то їх передають на склад. 

Додамо, що такі тендери проводять на майданчику Прозорро.Продажі. Останній такий ЛКП «Львівелектротранс» опублікувало ще у червні 2020 року. Тоді 24 трамвайні кузови продали за 638 тис., при стартовій ціні у 551 тис. грн.  Керівник управління транспорту зазначив, що ці кошти переходять назад до підприємства та використовуються у його операційній діяльності. 

Нагадаємо, що нещодавно на інфопорталі опублікували схожу ухвалу, проте щодо трамвайних колій. Детальніше – за посиланням.

Володимир Федорович

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!