Львівщина – на третьому місці серед областей України за темпами вакцинації

1099 0
На цей час на Львівщині провакцинували 17 873 людини, більшу частину з яких становлять жінки – понад 10 тисяч.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

За даними Міністерства охорони здоров’я України, Львівщина станом на сьогодні перебуває на третьому місці серед областей України за темпах вакцинації населення. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Лідирує у списку місто Київ – 27 158. Дніпропетровська область має 23 079 провакцинованих мешканців, Львівська – 17 873, а Київська – 16 599 та Черкаська – 15 808.

Читайте також: У Львові утворюються довгі черги на ПЛР-тест. У чому причина

За словами керівниці Львівського обласного лабораторного центру, в області працює вже 43 пункти щеплень на базі закладів охорони здоров’я. На цей час на Львівщині провакцинували 17 873 людини, більшу частину з яких становлять жінки – понад 10 тисяч.

«Станом на 6 квітня по Україні зареєстровано 24 повідомлення про несприятливі події імунізації, з них – 3 на Львівщині, проте це несерйозні випадки (тобто без госпіталізації пацієнта)», – каже вона.

Раніше повідомляли, що на Львівщині пунктів щеплень буде близько 175.

Читайте також: Чи готові львівські поліклініки приймати хворих на Covid-19. Фото. Відео

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

10 березня Львівський обласний центр громадського здоров'я запустив електронну форму для реєстрації публічних осіб на щеплення залишками вакцини від коронавірусу. Також платформа є на сайті департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!