Які вакансії на Львівщині є затребуваними

716 0
Найбільший попит мають кваліфіковані робітники з інструментом.
Фото: Кадровик.юа

Фото: Кадровик.юа

У Львівській області кількість вакансій значно перевищує кількість шукачів роботи. Станом на початок червня було 13 тис. вільних робочих місць, на які претендували 5,7 тис. осіб. Про це повідомили у Львівському центрі зайнятості.

«За п’ять місяців цього року послугами служби зайнятості скористалися 17,2 тис. осіб, у тому числі 11,9 тис. безробітних. Вдалося працевлаштувати 6,5 тис. жителів області, ще 2,4 тис. охопити професійним навчанням. Ваучер для підтримання рівня конкурентоспроможності отримали 917 осіб. Серед безробітних, зареєстрованих цьогоріч, вимушено переміщені особи склали 21%. Роботою забезпечено 617 переселенців, що, порівняно з минулорічним показником, майже вдвічі більше», –  зазначив Василь Барилюк.

Найбільший попит мають кваліфіковані робітники з інструментом (23% вакансій), працівники сфери торгівлі й послуг (18%), а також робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за технологічним устаткуванням і складанням устаткування та машин (15%).

Читайте також: В Україні знову зростає безробіття

Середня заробітна плата в актуальних на 1 червня вакансіях становила 13,7 тис. грн, що на 2,6 тис. більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Нагадаємо, що новий закон про мобілізацію поки що не вплинув на ситуацію із нестачею робочих рук. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!