Львівщина додатково отримає державні кошти на розвиток ЦНАПів та швидкісний інтернет

1576 0
На прокладання мережі високошвидкісного інтернету спрямують 5 млн 526 тис. грн.
Фото: buildersclub.com.ua

Фото: buildersclub.com.ua

Закінчились два державних конкурси – на отримання коштів для розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг та швидкісного інтернету. Так, за результатами відбору заявок у цілому за напрямком цифровізація на Львівщину додатково залучать. 27 млн 229 тис. грн державних коштів. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зокрема, на отримання субвенції на розвиток мережі ЦНАПів Львівської області у 2021 році спрямують 21 млн 703 тис. гривень. А на прокладання мережі високошвидкісного інтернету – 5 млн 526 тис. грн.

Читайте також: В Україні дозволили продавати ліки через інтернет

«За ці кошти громади підведуть оптоволоконного високошвидкісного інтернету до сільських населених пунктів, а також реконструюють приміщення ЦНАПів, закуплять меблі, комп’ютерну техніку, обладнають установами для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів», – цитує очільника області пресслужба ЛОДА.

Нагадаємо, що громадам Львівщини виділили гроші на швидкісний інтернет завдяки субвенції від Міністерства цифрової трансформації України. Загалом планують провести інтернет до трьох тисяч сіл.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!