Львівщина готується приймати біженців, а на в'їзді у область встановлюють блокпости

1335 0
Переселенці зі східних областей, в основному – це діти з інтернатів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові готують протокол щодо запровадження заходів відповідно до воєнного стану. В місті прийматимуть біженців і будуть просити всі вузи відселяти студентів з гуртожитків, щоб сформувати місця для їх поселення. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький під час брифінгу сьогодні, 24 лютого. 

Читайте також: У Львові можливі різні диверсійні групи. Мер Львова закликав не панікувати та зберігати спокій

«Зараз готується протокол щодо можливого запровадження заходів відповідно до воєнного стану. Будемо просити всі вузи повідселяти студентів для можливого поселення біженців», – сказав він. 

Станом на зараз на Львівщину за потребою поселення звернулося орієнтовно 200 людей зі східних областей, але всі вони сюди ще не доїхали, зазначив голова. Зараз, за словами Козицького, переселенці зі східних областей, в основному – це діти з інтернатів. Їх розміщуватимуть на Львівщині та на території інших західних областей. 

Наразі у Львові формують кол-центри щодо розселення людей, які будуть звертатися за допомогою. Сьогодні створять до восьми пунктів, які володітимуть інформацією щодо вільних місць про розселення. 

Козицький додав, що на в’їзді в область стоятимуть блокпости, які контролюватимуть переміщення людей. На Львівщині також формують запас ліків у аптеках, а на заправках будуть колонки, де зможуть заправитися екстрені медичні і військові служби. 

Як зазначив голова Львова Андрій Садовий, у місті функціонує координаційний центр. Усім, хто може допомагати фізично або засобами першої необхідності, просять звертатися за телефоном 032 254 60 79.

Читайте також: Українців просять здавати кров для військових 

Нагадаємо, що в СБУ у Львівській області просять не запускати квадракоптери, дрони, безпілотні літальні апарати, та повідомляти правоохоронцям, якщо маєте інформацію про можливі диверсії, чи помітили пересування підозрілих транспортних засобів поблизу стратегічних об’єктів.

Водночас правоохоронці закликають громадян користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати дані про пересування та місця дислокацій українських військових та техніки, місце розгортання блокпостів. 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!