Українців закликають здавати кров для військових

1375 0
У Львові це можна зробити у Львівському обласному центрі служби крові на вул. Пекарська, 65 та ще кількох лікарнях.
Фото: blogemia.com

Фото: blogemia.com

Усіх небайдужих закликають здати кров для майбутніх потреб військових. Із таким закликом здавати донорську кров під час брифінгу звернувся Президент Володимир Зеленський.

«Будь ласка, прошу, долучайтеся, ставайте донорами крові для наших захисників. Працювати зараз – це теж оборона у цих не простих умовах, тому від кожного підприємства, підприємця залежить, яким буде наше майбутнє», – каже Володимир Зеленський.

Читайте також: Де пройти курси першої домедичної допомоги у Львові. Локації і вартість

Він додав, що від ранку серед українських військових є поранені, тому лікарнях потрібна кров.

Закликають здати кров і у Львівській ОДА.

«Допомогти може кожен на своєму місці. В час сьогоднішніх випробувань закликаємо здавати кров у Львівському обласному центрі служби крові, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 65. Тільки спільна дія всіх громадян зупинить агресора. Так переможемо!», – йдеться у повідомленні.

За даними ЛОДА, загалом на Львівщині здати крові можна у чотирьох відділеннях переливання крові у Львові та у 21 відділенні в районах (які розташовані при центральних і районних лікарнях).

При собі необхідно мати документ, що посвідчує особу.

Відділи переливання крові у м. Львові:

  • Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова (вул. Івана Миколайчука, 9, м. Львів);
  • Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65, м. Львів) (Пн-Пт, 8:30-14:00)
  • Військово-медичний клінічний центр Західного регіону (вул. Личаківська, 26, м. Львів)
  • Клінічна лікарня Львівської залізниці (вул. І. Огієнка, 5)

 

Що потрібно знати, якщо ви хочете стати донором крові:

  • Вік від 18 до 60 років
  • Вага більше 60 кг
  • Відсутність складних серцево-судинних захворювань
  • Після вживання будь-яких ліків, кров можна здавати після 10 днів від припинення курсу прийому ліків
  • Звечора перед тим обмежити вживання жирних, смажених, гострих страв, сніданок має бути легким

У Центрі зазначили, що крові є абсолютно достатня кількість наразі. Кров має обмежений термін зберігання – до 30 днів, тож донорів запрошують здавати кров через кілька днів.

Сьогодні станом на 13:00 у Центрі кров здали вже 90 людей.

Контакти Львівського обласного центру служби крові: 032 275 64 05.

Нагадаємо, що усі медичні заклади забезпечені усіма необхідними медикаментами у потрібній кількості. Сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів. Однак планові госпіталізації призупинили. Медзаклади надаватимуть допомогу всім, хто її потребує. Але наразі припиняються планові госпіталізації та операції до окремого розпорядження. Також усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення. Залучені усі регіональні центри екстреної медичної допомоги, які забезпечують безперебійне, безвідмовне та цілодобове надання екстреної медичної допомоги.
 
У Львові збільшили резерв крові, а міські лікарні забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів на випадок надзвичайної ситуації. Також провели до відповідного рівня всі інженерні комунікації в медичних установах, забезпечили їх запасами води, дизель-генераторами.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!