Львівщина лідер з Covid-19 в Україні та карантин може тривати увесь рік. Головне за ніч і минулу добу

7100 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: DW

Фото: DW

Лікарні другої хвилі – Нові препарати – Прогнози. Прем’єр Шмигаль заявив, що в Україні починають розгортати лікарні другої хвилі для приймання хворих на коронавірус. Медики повідомили йому, що причиною антирекордів є те, що люди перестали дотримуватись обмежень, а місцева влада не наважується ці обмеження посилювати.

МОЗ оновило протокол лікування Covid-19 та затвердило новий лікарський засіб, який можна використовувати при коронавірусній інфекції. Це препарат «Дексаметазон» з групи кортикостероїдних гормонів.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало умовний дозвіл на продаж антивірусного препарату – ремдесивіру – як препарату для лікування Covid-19.

Київська школа економіки презентувала оновлені дані епідеміологічної моделі поширення Covid-19. За даними моделі, загальна кількість випадків нині складає близько 150 тис. осіб проти 40 тис. офіційно підтверджених. У Школі зазначають, що динаміка відповідає жовтому сценарію, за яким можна прогнозувати близько 4 тис. померлих до кінця 2020 року. За такого сценарію, адаптивний карантин триватиме весь рік.

Читайте такожЯк працюватимуть ресторани і кафе в приміщенні у Львові. Протокол Теб і НС

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 203 осіб (204 – напередодні). Разом 4 627. Вилікувалося – 712 особи (плюс 12), померло – 123 (3 – за добу).

За минулу добу проведено 800 ПЛР-тестів, з яких 630 – нові проби. З нових позитивних результатів – 129 (серед них 51 у львів’ян). Також зберігається черга із 900 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 994 осіб (940 за попередню добу). Загальна кількість 40 008 пацієнтів. Одужало – 17 758 (плюс 349), померло – 1 067 особи (плюс 16).

Перелік антилідерів змінився: Львівщина стала лідером із захворюваності на Covid-19 в Україні – 4 627 (детальніші показники вище), далі Київ – 4 613 осіб (плюс 85 за добу), Чернівецька – 4 531 (плюс 53), та Рівненська – 3 248 (плюс 84) області.

Іноземці – Кінотеатри. Кабмін звільнив іноземців, які в’їжджають в Україну від обсервації й самоізоляції за умови наявності в них негативного результату ПЛР-тесту на Covid-19.

Кінотеатри по всій країні можуть функціонувати з 2 липня. При цьому їх робота з наповненістю понад 50% відсотків – заборонена. Крім того, в умовах адаптивного карантину чітко передбачено, коли можливе це пом’якшення, а коли – ні.

Читайте також: Чому вода у Карпатах зносить дороги та забирає людські життя. Пояснення експерта

Повені на Західній Україні. МЗС звернулося до держав-партнерів та штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу у подоланні наслідків природного лиха на Заході України.

Через кілька днів після початку потопів на Прикарпатті пресслужба Зеленського повідомила, що він «терміново прибув з робочою поїздкою на Івано-Франківщину».

Кабмін виділив 754 мільйони гривень з резервного фонду для надання допомоги населенню Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Львівської областей. Зокрема, Львівщина має отримати 10 млн грн. При цьому, тільки відновлення зруйнованих негодою доріг в області коштуватиме 65,7 млн грн.

Шкарлет – Закінчення навчального року. Кабмін призначив колишнього «регіонала», ректора Чернігівського національного технологічного університету Шкарлета в.о. міністра освіти та науки. Відповідне подання зачитав прем’єр Шмигаль.

Заступник очільника міністерства освіти і науки Єгор Стадний написав заяву про звільнення з посади. Він просить людей не хвилюватися, якщо у міністерстві відбуватимуться зміни: «Якщо відкотять щось (в чому я дуже сильно сумніваюсь), повірте, ми зробили це за пів року, то наступного разу зробимо за 3 місяці».

Читайте також: ЗНО у Львові в умовах карантину. Як це було

У МОН також визначили, що навчальний рік у школах має завершитися до 1 липня (для випускників шкіл не пізніше 31 серпня), а вступна кампанія у закладах вищої освіти триватиме з 1 по 22 серпня.

Омелян – Стерненко. Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав колишньому міністру інфраструктури Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Сам ексміністр зазначив, що замість подяки за успішну реформу, йому вручили підозру.

Активіст Стерненко заявляє, що СБУ вже завершила досудове розслідування провадження, в якому звинувачує його в умисному вбивстві Івана Кузнєцова під час нападу на активіста у травні 2018 року.

МВФ – Падіння економіки в Україні. В МВФ заявили, що прогноз падіння ВВП України в 2020 році на 8,2% пояснюється слабким запасом накопичень українських домогосподарств і обмеженою фіскальної підтримкою економіки.

Сукупний державний і гарантований Україною борг в травні в національній валюті зріс на 0,59% – до 2,21 трильйона гривень. В іноземній валюті держборг збільшився на 0,83%, до 82,12 млрд доларів.

Читайте також: Показник активних хворих на Covid-19 в Україні значно перевищив допустиму норму

ЄС – Німеччина – Сербія – Угорщина – Єгипет. Посли країн ЄС не змогли визначити остаточний список країн, для громадян яких ЄС відкриє свої кордони 1 липня. З європейських країн, які не входять до складу ЄС, право на в’їзд можуть отримати три балканські (Боснія, Чорногорія та Сербія) і три карликові (Андорра, Монако і Ватикан) держави.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник закликав до перегляду німецьких шкільних програм з історії, оскільки зараз в них відсутня інформація про історичну відповідальність Німеччини перед Україною.

Посольство України у Белграді закликало міністра інновацій і технологічного розвитку Сербії не намагатися фальсифікувати і принизити роль українського народу у боротьбі з нацизмом. 

На кордоні України та Угорщини з понеділка почнуть працювати усі 5 пунктів пропуску, тоді як зараз працює лише один. Громадяни України можуть в’їхати на територію Угорщини з транзитною метою, або ж максимум на 24 години на 30 км вглиб території країни.

До України з Польщі прибуло 134 тонни захисних матеріалів для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: У Львові вказати місце реєстрації дитини можна онлайн. Інструкція

Із 1 липня у Єгипті готелі курортної зони розпочнуть приймати туристів з України. З цього ж дня країна відновлює авіасполучення та відкриває аеропорти. За останніми даними, ПЛР-тест робити необов’язково, а у випадку захворювання лікування покриє страховий поліс.

Гарного Вам дня! В умовах Covid-19 усі інші проблеми стають неймовірно мізерними і не суттєвими.  Тому бережіть себе і рідних, бо зараз це найважливіше.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!