Львівщина другий рік найбільш популярна серед туристів в Україні

704 0
В 2023 році від області надійшло 345 млн 484 тис. грн податків.
Фото: eastportal.sk

Фото: eastportal.sk

Львівщина – лідер за податковими надходженнями від туризму. Першість область тримає вже другий рік поспіль. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

В 2023 році від Львівщини надійшло 345 млн 484 тис. грн. А за перші два місяці цього року сума туристичного збору в області сягла 9 млн 629 тис грн. Таку інформацію оприлюднило Державне агентство розвитку туризму України.

Найбільшу суму сплатила Львівська громада – 5 млн 342 тис 949 грн. На другому місці Трускавецька – 1 млн 711 тис грн. Східницька, Зимноводівська і Славська громади також увійшли до першої п’ятірки.

Читайте також: Біля Львова відкрили новий туристичний маршрут

Серед відвідувачів регіону – внутрішні туристи, зокрема, військові та члени їхніх сімей. А також представники міжнародних організацій, які обирають Львів з метою ділового туризму, організації конференцій та тренінгів.

Нагадаємо, на Львівщині назвали топ-3 туристичних локацій області за відвідуваністю у 2023 році. Згідно з статистичними даними, які управління туризму та курортів збирало впродовж останніх пів року, визначили найбільш відвідувані дестинації на Львівщині. Перше місце зайняв заповідник «Тустань» – локацію за рік відвідало 134 974 осіб.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!