Львівщина – на першому місці за результатами НМТ

1563 0
Учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном, що повпливало на рейтинг.
Фото умовне

Фото умовне

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року. Львівська область у рейтингу посіла перше місце.

Значний вплив на цьогорічний рейтинг має пороговий бал «склав / не склав», який у 2023 році встановили заздалегідь, і він став для деяких предметів значно нижчим, ніж у попередні роки. Так, з української мови не подолали поріг «склав / не склав» лише 0,09% учасників (у 2021 році – 7,45 %), що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники, які не подолали пороговий бал з предмета.

Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном. Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей. 

 

Читайте також: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв’ю з головним освітянином Олегом Паскою

Нагадаємо, що 24 серпня урочисто нагородили випускників і випускниць закладів загальної середньої освіти, які за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ) отримали 600 та 400 балів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!