Львівщина отримала мобільний Центр крові

996 0
Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб.
Фото: департамент охорони здоров

Фото: департамент охорони здоров'я лода

У суботу, 22 квітня, Львівщині передали автобус «Центр крові». Це мобільна лабораторія, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також тих, хто її потребує. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я ЛОДА.

Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів  технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть 4 осіб.

Мобільний Центр крові передала шведська благодійна фундація «Blåljus i samverkan» за сприяння Благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Читайте також: Львів'ян закликають стати донорами крові. Як підготуватися

«Популяризація донорства як ніколи важлива. Завдяки цьому автобусу буде можливість виїжджати ближче до людей і таким чином заохочувати їх здавати кров, адже це вкрай необхідно, особливо в сучасних реаліях. Це точно більше, аніж автобус, це – культура донорства, відповідальності. Ми щиро дякуємо за підтримку», – керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.  

Нагадаємо, що нещодавно для того, щоби встигнути пересадити донорську печінку, львівські медики вперше задіяли унікальний для України апарат, що продовжив життя органу поза тілом. Апарат функціональної підтримки печінки Liver Assist насичує орган киснем та покращує його стан. Завдяки ньому шанси на успіх самої трансплантації вищі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!