Львівщина отримала понад 40 тисяч доз вакцини Pfizer

1238 0
Загалом у межах міжнародної ініціативи в Україну доставили 400 тисяч доз вакцини.
ФОТО: фото REUTERS

ФОТО: фото REUTERS

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX доставив в Україну 400 тисяч доз вакцини проти COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Відтак, Львівщина отримала 43 тисячі доз вакцини. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Читайте також: Де у Львові можна вакцинуватись від коронавірусу. Перелік локацій

«500 тисяч доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech доставили в Україну ще 23 липня. Також 4 серпня ЮНІСЕФ доставив 100 тисяч доз вакцини Janssen. Вакцина була розподілена та доставлена Міністерством охорони здоров’я у 23 області України та місто Київ», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Pfizer – вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. 

«Особливістю цієї партії вакцини є те, що її не потрібно розбавляти фізіологічним розчином. Вона відразу готова до використання, перед ін’єкцією вакцину потрібно лише розморозити. Це спрощує роботу медичним працівникам», — додали в МОЗ.

Читайте також: Чи посилюватимуть у Львові карантинні обмеження через нову хвилю Сovid-19

Зауважимо, Україна відмовилася від постачань вакцин проти коронавірусу виробників AstraZeneca та Moderna. Це зробили для економії коштів держбюджету. Наразі для щеплень доступні вакцини CoronaVac, Janssen і Comirnaty. 

Нагадаємо, в Україні дозволили робити друге бустерне щеплення проти коронавірусу усім повнолітнім охочим. Раніше бустерну дозу отримати вдруге могли лише українці, які входять до груп ризику.

Додамо, що щепитися від Covid-19 в Україні можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Перелік пунктів доступний за посиланням або за телефоном 16-77. Окрім цього, через війну багато людей вимушені змінювати місце проживання. Дехто не має на новому місці медичної документації, тому не може підтвердити вакцинальний статус дітей і свій власний. Так, Міністерство охорони здоров’я з Центром громадського здоров‘я розробили рекомендації про те, як переселенцям та біженцям отримати дані про вакцинацію.

 
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!