Львівщина отримала препарат для лікування Covid-19. Кому його призначатимуть

2034 0
Сімейні лікарі призначатимуть «Молнупіравір» пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити від важкості захворювання.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Львівщина отримала 2627 курсів препарату «Молнупіравір», який сімейні лікарі у поліклініках та амбулаторіях сімейного типу зможуть застосовувати для лікування коронавірусу у перші дні захворювання пацієнта, повідомляє ЛОДА.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемериса, один курс препарату «Молнупіравір» містить 40 капсул, які й будуть призначені для одного курсу лікування пацієнта.

Сьогодні препарат почнуть розвозити по поліклініках та амбулаторіях. Розподіл відбуватиметься у залежності від кількості декларантів.

Читайте також: Питання дня. Чи можна у Львові купити таблетки для лікування Сovid-19

Загалом Міністерство охорони здоров’я у регіони розподілило 60 тис. курсів  цього препарату для лікування Covid-19. Згодом в Україну надійдуть ще 240 тис. курсів препарату, 75 тис. із яких прибудуть в Україну до кінця цього тижня.

«Молнупіравір» – це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання, і його зручно приймати.

Сімейні лікарі першочергово призначатимуть «Молнупіравір» пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого. Ліки ефективні у перші 5 днів хвороби. 

Читайте також: В Україну прибула перша партія ліків від Сovid-19. Невдовзі їх мають відправити у регіони

Нагадаємо, що препарат використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця, і щоб убезпечити їх від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та тяжкого.

Кабмін схвалив препарати Молнупіравір для лікування коронавірусу в Україні ще 24 листопада.

Також Львівщина отримала препарати «Ремдесивір», який застосовується для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!