На Львівщину доставили тисячу флаконів препарату для лікування хворих із Covid-19

1493 0
Це не перша поставка цього препарату в область, торік МОЗ уже проводило закупівлі.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

На Львівщину доставили 1204 флакони препарату Ремдесивір, для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Загалом з початку року Україна закупила 20 тисяч флаконів цих ліків. Про це інформують у МОЗ.

Читайте також: Через спалах Сovid-19 низку садків у Львові закрили, а деякі молодші класи вчаться онлайн

«Наприкінці 2021 року ДП «Медзакупівлі України», на замовлення МОЗ уклало угоди на закупівлю 20 і 43 тисячі доз Ремдесивіру. У лютому Україна отримає наступну поставку цього препарату. Торік МОЗ закупило 78 тис. одиниць препарату. Розподіл препарату відбувався відповідно до наказу МОЗ України від 13.01.2022 №59», – йдеться у повідомленні.

Ремдесивір (торговельна назва Veklury) дозволений МОЗ України для використання в лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою згідно з протоколом надання медичної допомоги

Додамо, що Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби. «Ремдесивір» став першим препаратом для лікування Covid-19, який дозволили на рівні Європейського союзу.

«Ремдесивір» – синтетичний противірусний препарат, який належить до групи нуклеозидних аналогів. Препарат розроблений у лабораторії компанії Gilead Sciences для лікування гарячки Ебола та гарячки Марбург, експериментально доведена ефективність його щодо інших РНК-вмісних вірусів, зокрема респіраторно-синцитіальної інфекції, а також коронавірусів – збудників близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому та тяжкого гострого респіраторного синдрому. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!