Львівщина переходить у помаранчеву зону карантину

4038 0
Регіон наближається до червоної зони.
Photo by Andre Ouellet on Unsplash

Photo by Andre Ouellet on Unsplash

Через збільшення кількості хворих із коронавірусом Львівщина переходить у помаранчеву зону карантину. Про це свідчать показники МОЗ.

Так, на Львівщині динаміка рівня госпіталізацій уже перевищила показник і становить 57,4%, хоча раніше становила 46,2%, а перед тим 36,5%.

Рішення про перехід області в іншу карантинну зону приймає Державна комісія ТЕБ і НС. Помаранчева зона не передбачає додаткових обмежень, але свідчить про те, що Львівщина наближається до червоної карантинної зони.

На Львівщині продовжує зростати кількість підтверджених хворих на коронавірус. Так, за даними Центру здоров`я та медичної статистики Львова, станом на ранок 19 січня у на Львівщині підтвердили 229 564 випадки інфікування коронавірусом, з яких 6 119 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 4 790 ПЛР-тестів. 956 – позитивні, з них львів’ян – 391. 

За останню добу з коронавірусом госпіталізували 164 особи. У реанімаціях перебувають 92 пацієнти, з них на апаратах ШВЛ – 35. У стаціонарах загалом лікують від Covid-19 1187 осіб. 

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Нагадаємо, що у післясвятковий період на Львівщині зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, йде активне поширення нового штаму «Омікрон». Учора Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України отримав результати секвенування, де з 35 зразків РНК в 17 підтвердили штам коронавірусу «Омікрон». Про те, чим відрізняється грип від коронавірусної хвороби та чому перебіг захворювання у хворих на «Омікрон» дуже нагадує грип, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!