Львівщина показала найкращі результати на ЗНО-2019 в Україні

5598 0
Результат у 200 балів тут показала 41 людина.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

В Українському центрі оцінювання якості освіти оприлюднили підсумки ЗНО-2019. За висновками фахівців, дівчата вчаться краще за хлопців, як і учні міських шкіл у порівнянні із сільськими або селищними закладами освіти.

У 2019 році в Україні ЗНО складали 345 593 учасників. З них найкращі результати показали мешканці Львівщини. Тут 41 людина отримала 200 максимальних балів за предмет. Cеред міст лідирує Київ. Додамо, що лише у Харкові одна людина отримала по 200 балів за кожен із трьох предметів ЗНО.

Читайте також: Скільки випускників у Львові набрали 200 балів на ЗНО

Знання з української мови на початковому рівні на Львівщині показали 17,1% учасників ЗНО, на середньому рівні - 36,7%, на достатньому - 28%, а на високому - 18,1%.

Найгірші результати (найбільші відсотки тих, хто є на початковому рівні) в учасників тестування із Закарпатської, Чернівецької та Рівненської областей.

В УЦОЯО зазначають, що результати тестування свідчать про значні відмінності між навчальними здобутками випускників закладів загальної середньої освіти (шкіл), а також студентів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) й вищої освіти (коледжів).

Так, серед перших початковий рівень знань з української мови продемонстрували 10,5% учасників, а серед студентів ПТУ таких було 53%, коледжів – 11,4%. Водночас високі результати показали 19% випускників шкіл, 3,5% студентів коледжів і лише 0,1% учнів ПТУ.

Читайте також: «Треба вірити до останнього здоху». Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Результати тестування з української мови, додають у Центрі, свідчать про значні відмінності у навчальних досягненнях хлопців і дівчат: високий рівень продемонстрували на 11% більше дівчат аніж хлопців.

Щодо тестування з математики, то лише 11,2% випускників міських шкіл склали його на початковому рівні, у сільських і селищних школах цей показник становить 17%. Якщо аналізувати дані високого рівня, то тут 14,7% і 5,6% випускників відповідно. Варто додати, що участь у тестуванні з математики взяли 78% учнів міських шкіл і 22% сільських і селищних шкіл.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!