Львівщина розпочала відбудовувати три села на Херсонщині, які постраждали від обстрілів

861 0
Відновлення вже розпочалось у селі Нова Зоря.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Львівщина розпочала відновлення приватних осель на Херсонщині. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Відновлення вже розпочалось у селах Таврійська та Нова Зоря Білозерської громади, в межах національного проєкту «Пліч-о-пліч». Фахівці управління капітального будівництва Львівської ОВА вже побували на місці і вивчили ситуацію у населених пунктах.

«Бригади доставили ремонтні матеріали та починають заміну пошкоджених вікон, дверей та дахів у приватних житлах. Опісля – візьмуться за капітальне будівництво. Станом на зараз у Таврійському проживає орієнтовно 210 людей, у Новій Зорі – 50. росіяни пошкодили як приватні будинки, так і школу, народний дім, дитсадок, фельдшерсько-акушерський пункт», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стали відомі приблизні збитки від підриву Каховської ГЕС

Також Львівщина відбудує селище Біла Криниця у Херсонській області. На виконання робіт у цих трьох населених пунктах уже виділили 10 млн гривень. Загалом до проєкту з відновлення помешкань та об’єктів соціальної інфраструктури на деокупованих і постраждалих від російської агресії громад на Херсонщині долучилося 15 областей України.

Нагадаємо, 6 червня близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища.  У пресслужбі Укргідроенерго заявили, що через підрив машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. Фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!