Стали відомі приблизні збитки від підриву Каховської ГЕС

997 0
Під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду Херсонщини.

Орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив росією Каховської ГЕС вже становить понад 55 млрд гривень. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, Україна продовжує втрачати воду. Станом на ранок 10 червня з Каховського водосховища витекло 62% його об'єму або 12,24 куб.км води. Рівень води у водосховищі вже 10,55 м. Продовжує знижуватися.

Ситуація у нацпарках критична. Під загрозою зникнення 30% природно-заповідного фонду Херсонщини.

«Вода з Каховського водосховища зрівняла з водним дзеркалом нацпарк «Нижньодніпровський». Продовжується обміління акваторії у нацпарках «Великий Луг» – на 4,2 метри та «Кам'янська Січ» – на 6 метрів. Окупованим росіянами Олешківським піскам загрожує підняття ґрунтових вод», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти не були готові до наслідків підриву греблі Каховської ГЕС

Через підрив дамби Каховської ГЕС нині вже підтоплено близько 1200 гектарів території Кінбурнського півострова. Екологічні інспектори, працівники нацпарків, водники та лісівники на місці екологічного лиха продовжують фіксувати докази злочинів окупантів.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму, зокрема, у Сімферополі, спостерігається тенденція замовчування місцевими ЗМІ факту знищення російськими окупантами Каховської ГЕС та наслідків цієї катастрофи. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!