На Львівщині відкрили автошколу для людей з інвалідністю

1388 0
Автошкола функціонуватиме на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині відкрили автошколу для людей з інвалідністю. Регіон став першим із п'яти, де відкрили таку школу. Про це повідомила пресслужба ЛОВА. 

Як йдеться в повідомленні, в автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком. Чотири інших таких автошколи відкрили також у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому та Дніпрі.

Читайте також: В Україні запровадили нові правила отримання посвідчення водія. Що змінилося

«Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія. Важко переоцінити цей проєкт нині, коли через російські атаки людей з інвалідністю в нас стрімко більшає щодня – молодих, активних, сповнених планів. Але всі ці люди обов’язково втілять задумане й реалізуються в Україні, упевнено керуючи не лише автівкою, але й власним майбутнім» наголосила перша леді України Олена Зеленська.

Одна із таких автошкіл функціонуватиме на базі Львівського державного університету внутрішніх справ у сервісному центрі МВС 4649 за адресою: село Зимна Вода, вул. Городоцька, 16. Записатися до неї можна на сайті МВС.

Читайте також: Транспорт на Львівщині облаштовують для людей із інвалідністю. У яких районах

Як зазначили у головному сервісному центрі МВС, кожен матиме доступ до державних послуг: у МВС переобладнали автівки для складання практичних іспитів для осіб з інвалідністю, максимально адаптували класи для теоретичних іспитів. Також біля кожного закладу є пандус та кнопка виклику адміністратора аби маломобільні категорії людей могли з легкістю дібратися. 

Нагадаємо, що 5 травня відзначали Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. На офіційному обліку в управлінні соціального захисту ЛМР близько 28 тисяч людей з інвалідністю, із них 1500 пересуваються на колісних кріслах. Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ця кількість щороку зростає через військовослужбовців з інвалідністю. Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!