Транспорт на Львівщині облаштовують для людей із інвалідністю. У яких районах

1277 0
За підсумками нових конкурсів кількість транспортних засобів, що пристосовані для людей із інвалідністю, збільшуватиметься.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

У п’яти зі семи районів Львівської області на маршрутах курсують автобуси, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький, йдеться про Львівський, Стрийський, Дрогобицький, Яворівський та Червоноградський райони. За його словами, за підсумками нових конкурсів кількість транспортних засобів, що пристосовані для людей із інвалідністю, збільшуватиметься.

Читайте також: Мінрегіон унормував вимоги до пандусів

«Однією із умов конкурсу для маршруту, де є багато транспортних засобів, є наявність таких, що пристосовані для осіб з особливими потребами. В обласній мережі є близько 30 транспортних засобів. Звісно, що більшість радіально виїжджають зі Львова, а тому Львівський район охоплений найбільше. Також є маршрути в напрямку Стрийського району, в Дрогобицькому. По одному маршруту є в Червоноградському та Яворівському районах», – зазначив він.

За його словами, кожен перевізник укладає договір на 5 років. Після закінчення терміну дії угоди він може продовжити її ще на 5 років лише за умови, що придбає новий транспортний засіб. Якщо такої можливості немає, то по маршруту проводиться конкурс. Діючий перевізник має певні переваги, тому йому надають додаткові бали. 

Читайте також: Людей на візках можуть прирівняти до учасників дорожнього руху

«Наразі однією з умов для учасників конкурсу є, власне, наявність транспортних засобів що пристосовані для людей з особливими потребами. Тепер ставитимемо щоразу більшу частку обов'язкової наявності такого засобу. Оскільки змінилася постанова Кабінету міністрів, яка регулює проведення конкурсів, з урахуванням ситуації, коли у нас буде збільшуватись кількість осіб із особливими потребами», – пояснив Степан Рудницький.

Нагадаємо, що 5 травня відзначаюли Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. На офіційному обліку в управлінні соціального захисту ЛМР близько 28 тисяч людей з інвалідністю, із них 1500 пересуваються на колісних кріслах. Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ця кількість щороку зростає через військовослужбовців з інвалідністю. Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!