Львівщина втратила на війні ще двох Героїв

3194 0
Іван Яворський та Роман Холод загинули у бою з окупантами.
Умовне фото

Умовне фото

У бою з окупантами загинув Герой Іван Яворський. Він родом із села Коти Яворівської громади на Львівщині, але більшість свого життя провів у Львові. Там навчався, здобував фах, знайшов друзів. Про це повідомили у Яворівській міськраді.

«Був товариським, ввічливим, жвавим молодим чоловіком. Усі знайомі Івана кажуть, що він був завжди готовим допомогти, любив пожартувати і дуже любив свою родину. Любив чоловік і свою Батьківщину, тому без вагань вступив до лав ЗСУ добровольцем, аби захищати рідний дім від окупантів», – йдеться в повідомленні.

Герой воював на Донецькому напрямку, рятував своїх побратимів, де 17 квітня від кульових поранень загинув. Цього року Івану виповнилося би 27 років. 

Читайте також: 7 львівських журналістів, які загинули в роки незалежності

Пустомитівська громада втратила на війні Героя Романа Холода з позивним «Вікінг». Він народився 12 січня 1990 року на Сумщині, дружина Романа проживає в Пустомитах.  

Як повідомили у Пустомитівській територіальній громаді, ще з 2014 року у складі 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців захищав українські землі. Під час повномасштабного вторгнення не змінив своєї позиції, вставши з побратимами на оборону Батьківщини.

Загинув 18 квітня 2023 року у Луганській області внаслідок важких поранень, які отримав під час виконання бойового завдання. Сьогодні, 25 квітня, о 12:00 на площі біля міської ради зустрічатимуть кортеж. Опісля пішою ходою рушать до перехрестя вулиць Грушевського, Глинської та Лісневицької у м. Пустомити. Далі кортеж рухатиметься до храму Вознесіння Господнього. Поховають Героя на Пустомитівському кладовищі.

Фото з соціальних мереж

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!