Львівщина – на другому місці за кількістю вакансій в Україні

1806 0
Більше того, вакансії на Львівщині продовжують зростати.
unsplash

unsplash

Львівська область посіла друге місце за кількістю вакансій в Україні – понад 7 300 вакансій станом на вересень 2023 року. В області також спостерігають зростання кількості вакансій. Про це під час заходу Forum West: human resource, який Tvoemisto.tv транслює на своїх ресурсах, повідомила експертка в Robota.ua Соломія Возна.

Перше місце за кількістю вакансій посіла Київщина (35 119), а третє, після Львівщини, Дніпропетровська область (7 190). Щодо кількості резюме, то Львівщина посідає 3 місце – понад 13 тисяч, їхня кількість також зростає. У цьому рейтингу першою також є Київська область (63 247), а друге місце посіла Дніпропетровська (15 589). 

За словами експертки, найпопулярнішими вакансіями у Львові є:

  • Продавець-консультант;
  • Кухар;
  • Водій;
  • Продажі телефоном;
  • Робочий виробництва;

 

Читайте також: У Львівській міськраді є майже 200 вакансій. Які вимоги до кандидатів 

Як повідомила Соломія Возна, ринок праці в Україні поступово відновлюється. Станом на березень 2022 року було лише 7% вакансій від кількості вакансій довоєнного часу. Проте станом на вересень 2023 цей показник виріс до 93%. 

На початку 2022 року було три кандидати на одну вакансію. Після повномасштабного вторгнення ситуація дуже змінилася: на одну вакансію претендували від 15 до 24 кандидатів. Згодом ситуація стала такою ж, як до повномасштабної: у вересні 2023 року було 2-3 кандидати на вакансію.

Зокрема, станом на січень 2023 року різниця між бажаною зарплатою та тою, яку пропонують кандидату, була незначною – 445 грн. У березні ця цифра вже становила 2 411 грн, а у вересні 2023 – 2 691 грн. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv поспілкувалось із начальницею управління персоналом ЛМР Лілією Савич, щоби дізнатися, чи проходять працівники міськради додаткову перевірку; скільки в ЛМР є вакансій, кого найбільше бракує, як на це вплинула війна; якого омбудсмена шукає міський голова, скільки в нього заступників та навіщо контролерам і паркувальникам диплом про вищу освіту. Детальніше – у матеріалі.

Юлія Кметик

Партнерська публікація 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!