Львівщина знову стала лідером в Україні за результатами ЗНО-2021

3304 0
Перше місце серед обласних центрів за найвищими результатами ЗНО посів Львів.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

Львівська область стала першою в рейтингу за результатами зовнішнього незалежного оцінювання серед областей. Середній бал становить 122,7 і є найвищим в Україні. Про це повідомляє сайт Освіта.ua.

Другу і третю сходинку посіли Волинська і Сумська області.

Також за результатами ЗНО випускників перше місце серед обласних центрів зайняв Львів. Його наздоганяють Київ і Рівне.

«На результати зовнішнього незалежного оцінювання кожного учасника впливає низка чинників, з-посеред яких, окрім якості організації освітнього процесу в закладі освіти, ще й такі важливі, як тип і розташування закладу, педагогічний колектив, матеріальне становище й рівень освіти родини, умови навчання, самостійна підготовка до тестування, отримання додаткових платних освітніх послуг тощо», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2019 та 2020 роках Львівська область також посідала перше місце за найкращими результатами ЗНО.  

Крім того, Освіта.ua також зробив рейтинг найкращих навчальних закладів за підсумками ЗНО-2021. У ньому на другому місці розташувався багаторічний лідер середньої освіти за показниками ЗНО – Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка. 153 випускники ліцею, склавши 599 тестів отримали середній бал ЗНО на рівні 183,4.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!