Львівська гімнастка ввійшла до списку учасниць Чемпіонату світу 2021

2579 0
Змагання триватимуть з 27 до 31 жовтня в японському Кітакюшю.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) опублікувала перші іменні списки учасниць Чемпіонату світу-2021 з художньої гімнастики. Змагання триватимуть з 27 до 31 жовтня в японському Кітакюшю. Зазвичай, у цьому виді спорту чемпіонат світу не проходить у олімпійський сезон, проте через перенесення Олімпіади-2020 у Токіо цього разу він відбудеться в той же рік, що й Ігри. 

Як повідомляє Суспільне, кількість учасниць також буде відрізнятися від звичної. FIG запровадив нові правила допуску до чемпіонату: тепер збірні відбираються на турнір за результатами континентальних першостей. Оскільки Україна ввійшла до топ-12 європейських збірних (шосте місце), команда отримала право заявити дві або три гімнастки в індивідуальних вправах. Обмеження щодо кількості учасниць групових змагань почнуться з 2023 року.

Читайте також: Як виступ Христини Пограничної на Олімпіаді зламав систему 

До Японії мають повернутися українські учасниці Олімпійських ігор-2020 Христина Погранична та Вікторія Онопрієнко, які ввійшли до топ-10 у Токіо. 18-річна Погранична вже брала участь у чемпіонаті світу-2019, де посіла 12-те місце в багатоборстві. Для 17-річної Онопрієнко цей мундіаль має стати першим у кар'єрі.

Також до Христини й Вікторії приєднається 17-річна Ніколь Красюк, для якої це буде першим міжнародним стартом такого рівня. Бронзова призерка минулого чемпіонату світу у вправі з булавами Влада Нікольченко, яка не відібралася на Олімпійські ігри, на килим поки що не повертається. Кар'єру спортсменка ще не завершує та розглядає варіант зробити камбек у майбутньому.

У групі тим часом відбулися зміни, порівняно з Олімпіадою. З токійського складу повернуться лише Дарина Дуда та Марія Височанська. Капітанка команди й учасниця двох Олімпіад, 22-річна Анастасія Возняк, оголосила про завершення кар'єри.

Заявка збірної України на чемпіонат світу

Індивідуальні змагання: Христина Погранична, Вікторія Онопрієнко, Ніколь Красюк

Групові змагання: Діана Баєва, Діана Довганюк, Дарина Дуда, Аліна Мельник, Христина Опря, Марія Височанська

Читайте також: Львів'янка Олена Старікова зупинилася за крок до медалі на Олімпіаді 2020

У Кітакюшю розіграють дев'ять комплектів нагород: п'ять – у особистих змаганнях (у багатобортсві та чотирьох фіналах у окремих видах), три – в групових (у багатоборстві та двох окремих фіналах), а також у командній першості, в якій враховуватимуться результати індивідуальної та групової кваліфікацій.

Додамо, що в складі можливі зміни. На минулому чемпіонаті світу-2019 єдину медаль Україні принесла Влада Нікольченко: у фіналі з булавами. За всю історію участі в чемпіонатах світу під українським прапором збірна здобула 91 медаль: 25 золотих, 28 срібних і 38 бронзових.

Нагадаємо, що львів'янка Христина Погранична пройшла у фінал на Олімпіаді в Токіо. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!