Львів‘янка Олена Старікова зупинилася за крок до медалі на Олімпіаді 2020

1299 0
Україна уперше в історії мала одразу двох представниць у цьому виді спорту.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Фінал Олімпіади-2020 у велотреку став історичним для України. Одразу дві українки – львів’янка Олена Старікова та киянка Любов Басова – пройшли у фінал кейріну, де, крім них, змагалися ще чотири велогонщиці. Історичність фіналу з кейріну полягала у тому, що Україна уперше в історії мала одразу двох представниць у цьому виді спорту.

Як повідомляє Суспільне. Спорт, українки подолали кваліфікацію та у півфіналі змогли потрапити у топ-3 свого заїзду. Стартуючи першою та другою, українські велогонщиці спочатку втратили позиції, проте на фініші наростили перевагу і на зовнішньому радіусі пройшли суперниць.

Читайте також: Львівська борчиня виборола бронзу для України на Олімпіаді у Токіо

Фінал Олімпіади-2020 у кейріні складався з шести кіл, які велогонщиці мали долати на швидкість, проте поборотися за нагороди не вдалося. Старікова та Басова розпочали першою та другою, як і у півфіналі, та не змогли втриматися на цих позиціях. У підсумку Старікова фінішувала четвертою, а Басова – шостою. Олімпійською чемпіонкою стала нідерландка Шанне Браспенікс. Срібну та бронзову нагороди здобули Еліз Ендрюс та Лорен Жене.

У кваліфікаційному заїзді напередодні Олена фінішувала першою у своїй групі. Водночас у 2020 році львівська велосипедистка стала чемпіонкою Європи у цій дисципліні.

Нагадаємо, що в кваліфікаційних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів серед чоловіків львівський спортсмен Павло Коростильов став четвертим на Іграх 2020 в Токіо, хоча до останнього пострілу претендував на срібну нагороду.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!