Після отруєння постраждалий домігся компенсації 50 000 гривень від компанії «!Fest»

9003 0
Учора, 23-го листопада, Богдан Лозицький, постраждалий від отруєння у трапезній УКУ, опублікував відкритий лист компанії «!Fest», у якому запропонував компенсувати йому моральну шкоду переведенням 50-ти тисяч гривень одному з чотирьох благодійних фондів. Сьогодні, 24-го листопада, стало відомо, що компанія погодилася на ці умови й виконає вимогу найближчим часом.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Богдан Лозицький надав список організацій, одну з яких на власний розсуд може вибрати компанія для здійснення благодійного внеску: Фонду допомоги онкохворим дітям «Таблеточки», українському представництву організації «Право на здоров’я» (HealthRight International), Львівському міському центру реабілітації «Джерело», спільноті підтримки людей з розумовою неповноправністю «Лярш Ковчег». Також чоловік повідомив, що у «!Fest» йому запропонували перерахувати гроші у фонд, який не згаданий у його пропозиції.

«Сума у 50 000 грн не взята зі стелі. Приблизно стільки коштує путівка із перельотом на два тижні в європейські курорти, що спеціалізуються на лікуванні та профілактиці захворювань печінки. Нагадаю, що сальмонела, що і стала причиною отруєння, більше за все вражає саме цей орган», – зазначив Богдан Лозицький.

Також чоловік визначив терміни виконання компанією його вимог: 15 календарних днів на вибір конкретної організації зі списку та 14 календарних днів на безпосереднє перерахування коштів. 

У холдингу «!Fest» Tvoemisto.tv підтвердили, що компанія погодилася на умови Богдана Лозицького, та повідомили, що найближчими днями приймуть рішення щодо перерахування коштів на рахунок одного з фондів. Співвласник компанії Андрій Хурдо зазначив: "Ми вирішили, що не варто обирати з переліку фондів, запропонованих Богданом, бо кожен з них робить потрібну справу, і всі ці справи однаково важливі. Тому вчинили так: кожен з чотирьох фондів отримав рівну частину від 50 тис. Таким чином, всі вони отримали підтримку".

Нагадаємо, 21-го листопада, потерпілий внаслідок отруєння в їдальні УКУ Богдан Лозицький почав обурюватися в соцмережі, що відшкодувати моральні збитки, окрім оплати усіх витрат на лікування, йому запропонували «бофонами».  

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!