Львівська лікарня отримала апарат ШВЛ для дітей від 500 грамів

826 0
Апарат можна використовувати як у автомобілях швидкої допомоги, так і з інкубаторами для транспортування новонароджених.
Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня

Фото: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня

Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» отримала від благодійників портативний апарат штучної вентилції легень та систему терморегуляції Tecotherm NEO. Його головна особливість у тому, що він розрахований на вентиляцію легень пацієнтів від 500 грамів.

ДжерелоЛьвівська обласна клінічна дитяча лікарня «ОХМАТДИТ»

«Його особливістю є те, що компактний і легкий вентилятор забезпечує точне управління вентиляцією аналогічно до стаціонарних апаратів ШВЛ і розрахований на вентиляцію пацієнтів від 500 грамів. Може використовуватися як у автомобілях швидкої допомоги, так і з інкубаторами для транспортування новонароджених», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові виходили крихітну дівчинку, яка народилася з вагою в один кілограм 

Система терморегуляції Tecotherm NEO – це система для тотального охолодження новонародженого, яка використовує технології для контрольованої гіпотермії. Як зазначають у лікарні, станом на сьогодні лікувальна гіпотермія є єдиним методом, який допомагає запобігти чи зменшити ознаки важкого неврологічного дефіциту у дітей, котрі перенесли важке кисневе голодування.

Нагадаємо, що Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав інкубатор для перевезення передчасно народжених дітей з віддалених районів Львівщини. Раніше медзаклад мав обладнання, яке дозволяло транспортувати діток лише між відділеннями центру. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!