Розгляд позову ЛМР про скасування карантину вихідного дня може тривати місяць-два

1066 0
Ухвали про призначення підготовчого судового засідання ще немає.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Позов про скасування карантину вихідного дня до Окружного адміністративного суду міста Києва Львівська міська рада подала ще 13 листопада. Станом на зараз усі три провадження відкриті. Про це Тvoemisto.tv повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Київський суд відкрив провадження за позовом «Львівського кіноцентру» про скасування карантину вихідного дня

«До Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування карантину вихідного із позовами звернулися Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр. Всі три провадження відкриті. Але станом на зараз ще не маємо ухвали про призначення підготовчого судового засідання», – каже Гелена Пайонкевич.

За її словами, про якісь терміни судових засідань зараз сказати важко.

«Зазвичай по адміністративних судах таке провадження може тривати місяць-два», – каже Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «план Б»

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні до кінця листопада так званий «карантин вихідного дня». У день засідання у Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. Міський голова Андрій Садовий тоді заявив, що Львівська міська рада оскаржуватиме це рішення Кабміну у суді.

У п'ятницю, 13 листопада, виконком ЛМР зробив суботу та неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області на минулих виіхдних припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали попри карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.

Ольга Шведа

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!