Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня»

1562 0
Наразі мерія чекає на повний текст постанови уряду, бо його досі немає.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин «вихідного дня». Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: В Україні запровадили карантин вихідного дня. Що він передбачає

«Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили», – пише Андрій Садовий.

За його словами, за суботу-неділю заклади сфери обслуговування отримують близько 40% свого тижневого доходу.

Читайте також: В Україні посилили карантинні обмеження. Перелік заборон

«І це не історія про розваги. Це живі гроші, які годують тисячі сімей. Хто буде компенсувати ці втрати?», – каже міський голова Львова.

Читайте також: Храми мають бути відкритими у «карантин вихідного дня». Заява Церков

Про подальші кроки буде повідомлено, коли стануть відомі деталі рішення уряду.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів сьогодні, 11 листопада, запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Карантин вихідного дня в Україні запрацює із 14-15 листопада і діятиме попередньо до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!