Львівська міськрада подала позов до суду проти власного виконкому

1363 0
Суть позову стосується спроби міськради скасувати рішення, яке у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Львівська міська рада подала позов до суду проти власного виконавчого комітету. Причиною є спроба мерії скасувати рішення, яке у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Йдеться про рішення про видачу ТОВ «СВ» містобудівних умов та обмежень на реконструкцію нежитлової будівлі на вул. Гетьмана Мазепи у Львові. Під час засідання виконкому міський голова зазначив, що у випадку, якщо будівництво відбуватиметься правильно щ точки зору архітектури, то зауважень до цього питання немає. Мер також перепитав про це головного архітектора Львова Антона Коломєйцева та тодішню заступницю з гуманітарних питань Галину Слічну та не отримав заперечень.

Читайте також: Як виглядатиме житловий комплекс на Щурата. У Львові обрали найкращий проєкт

Через два роки одночасно з позовом про скасування рішення виконкому юристи міськради подали заяву з проханням зупинити його дію до завершення судового розгляду, де прямо назвали його незаконним. Як йдеться у повідомленні, про позов стало відомо з ухвали Львівського окружного адміністративного суду, який призначив слухання справи на 5 червня. 

«Оскаржене рішення не відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН, містобудівній документації на місцевому рівні, а також прийняте із порушенням процедури, визначеної Регламентом виконавчого комітету […] містить ознаки очевидної протиправності», – зазначили у Львівському адміністративному суді.

Міськрада просила зупинити дію рішення виконкому, щоб унеможливити продовження будівництва, яке ТОВ «СВ», згідно з наданим дозволом, веде впритул до поліклініки міської клінічної лікарні імені Князя Лева. Суд відмовив у проханні.

Додамо, що засновниками ТОВ «СВ» є брати Володимир Тістик та Ярослав Тістик, які раніше були депутатами від ВО «Свобода» у міськраді і облраді відповідно. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!