Як виглядатиме житловий комплекс на Щурата. У Львові обрали найкращий проєкт

4253 0
У складі будуть багатоквартирні житлові будинки, комерційні приміщення та підземний паркінг.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У Львові визначили переможців відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію житлового комплексу на вулиці Щурата. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Читайте також: На вулиці Щурата у Львові з'явиться новий сквер

Переможцем конкурсу стала проєктна майстерня Бєляєвих, які отримають премію у розмірі 15 тисяч доларів.

«Запропоноване архітектурне і містобудівне рішення є результатом пошуку консенсусу між комерційними інтересами замовника, якістю життя майбутніх мешканців та потребами міста в цілому», – коментують переможці.

Візуалізація проєкту-переможця

Журі також відзначило кілька проєктів, один з яких виконало ТзОВ «АБМК». Компанія посіла друге місце і отримала премію у розмірі 10 тисяч доларів. Третє місце посів проєкт, який розробила та ж компанія у іншому складі, й отримала премію 5 тисяч доларів.

Загалом на конкурс подали 18 робіт від авторських колективів з різних міст України.

Усі роботи можна буде побачити у виставковому залі будівлі Порохової вежі, яка розташована на вул. Підвальній, 4. Вхід для всіх вільний.

Візуалізація проєкту, який зайняв 2 місце

Візуалізація проєкту, який зайняв 3 місце

Зазначимо, що Проектна майстерня Бєляєвих (англ. – ATO-Bel architects) – це проектне бюро зі Львова, що займається розробкою архітектури різного типу та дизайном інтер’єрів. Бюро заснували брати Андрій і Тарас та сестра Оксана Бєляєви. За даними видання «Хмарочос», воно стало одним із найпомітніших учасників конкурсу «Ukrainian Urban Awards».

Нагадаємо, що на вулиці Щурата збудують комплекс багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Містобудівні умови та обмеження для кооперативу «Житловобудівельний кооператив «Північна околиця» виконком погодив у лютому 2021 року.

Фото Львівської міської ради


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!