Львівська міськрада програла справу щодо ділянки з квітковими павільйонами у центрі міста

4268 0
Спірна ділянка розташована за адресою пр. Чорновола, 2.
Фото умовне/ Live Journal (Alex Shutyuk)

Фото умовне/ Live Journal (Alex Shutyuk)

Галицький райсуд Львова відмовив Львівській міськраді у проханні знести самобуд, де розташовані торгові квіткові павільйони на пр. Чорновола,2а. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

У рішенні суду вказано, що ТзОВ «Квіткова перлина» ще у серпні 2014 року уклало договір оренди на 5 років з ЛМР щодо ділянки загальною площею 0,0140 га на пр. Чорновола, 2а. Вже згодом, коли орендарі просили продовжити договір, юристи міськради виявили, що ще у 2012 році на металеві приміщення за цією адресою набув право власності Остап Богуцький, а за рік, у травні 2013,  їх перереєстрували на ТзОВ «Квіткова перлина нова». Вже у 2019 році, на підставі договору купівлі-продажу нежитлові приміщення перейшли у власність ТзОВ «Квіткова перлина»

Відтак, ЛМР просила скасувати свідоцтво про право власності від 2013 року ТзОВ «Квіткова перлина», скасувати право власності Остапа Богуцького та знести самобуд на Чорновола, 2а. 

В свою чергу, суд встановив, що Львівська міськрада, як позивач, не довела ті обставини, на які сам ж посилається, адже вона не вказала сторін договору купівлі-продажу від 2019 року, а також правових підстав визнання цього правочину недійсним. На це рішення все ще можуть подати апеляцію.

Нагадаємо, що Львівська міськрада програла справу щодо будівлі колишнього санаторію-профілакторію ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Братів Тимошенків, 4. Деталі – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!