Львівська мисткиня зареєструвала петицію про демонтаж пам'ятника сину Моцарта у Львові

8370 0
Наразі петиція перебуває на модерації.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Львівська мисткиня та виконавиця авторських пісень Наталія Криничанка зареєструвала петицію до Львівської міськради про демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту, який встановили у Львові на площі Маланюка.

Читайте також: У Львові урочисто відкрили скульптуру Франца Ксавера Моцарта. Фото, відео

«Мій перший досвід електронного звернення до Львівської міської ради. Поки на етапі "Петиція відправлена на модерацію і буде опублікована на порталі протягом 2 днів. Дякуємо за активну громадянську позицію!". Сподіваюсь, що буде змодерована і допущена до голосування. Чекаєм», – повідомила вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту урочисто відкрили на площі Євгена Маланюка в центрі міста 26 серпня. У відкритті взяли участь відома диригентка, ініціаторка встановлення скульптури Оксана Линів, міський голова Львова Андрій Садовий та німецький скульптор, автор пам'ятника Моцарту-молодшому Себастьян Швайкерт.

Оксана Линів пояснила, що з одного боку тут показали епатажний образ композитора, а також непросту долю Моцарта молодшого, що припала на зміну мистецьких епох.

Читайте також: Не лише слухати, а й читати. Добірка книжок про Моцарта

Нагадаємо, що цьогоріч 26 липня минуло 230 років від дня народження видатного австрійського композитора, молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарта – Франца Ксавера. Той факт, що він прожив на Львівщині більшу частину життя, дивує як пересічних українців, так і іноземних музикантів.  Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з цікавими фактами з життя композитора. Детальніше дізнавайтеся за посиланням.

Довкола цієї скульптури раніше тривали довгі дискусії і мешканці навіть збирали підписи під петицією, щоб міська рада скасувала рішення про встановлення композиції. Коли в мережі почали з'являтися фото незавершеної моделі скульптури, то дехто з людей почав обурюватися, а дехто захоплювався. Творив цю скульптуру австрійський митець Себастьян Швайкерт у передмісті Зальцбурга. Він має власне ательє скульптури і неодноразово побував у Львові.

Фото Анни Чистякової

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!