Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету

1132 0
«За» проголосували 60 депутатів.
Фото: Львівська облрада

Фото: Львівська облрада

У вівторок, 14 листопада, триває ХХ позачергова сесія Львівської обласної ради. У порядок денний винесли 14 питань. Серед яких – проєкт рішення про підтримку Збройних сил України, про створення тимчасової контрольної комісії з вивчення питання щодо ефективного використання коштів обласного бюджету і ситуації у сфері ввезення та надання гуманітарної допомоги. 

Під час пленарного засідання біля приміщення обласної ради зібрались учасники мітингу «Спочатку дрони, потім стадіони», які виступили проти некритичних витрат з місцевого бюджету. Такий мітинг раніше відбувався біля Львівської ОВА 10 разів.

Під час пленарного засідання депутати таки підтримали з низкою правок проєкт рішення щодо обмеження непершочергових видатків. «За» проголосували 60 присутніх депутатів. Ці кошти скерують на потреби Збройних сил України та інших військових формувань. 

Зокрема, пріоритетними вважаються видатки обласного бюджету, спрямовані на фінансування та підтримку ЗСУ, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій і збройної агресії, проєктування, будівництво, ремонт сховищ, протирадіаційних укриттів, споруд подвійного призначення, фінансування бюджетників, об’єктів критичної інфраструктуру,  а також забезпечення соціальними послугами переселенців, і реабілітація військових.

Загалом у 2024 році 75% залишку коштів обласного бюджету спрямовують на фінансування Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, 20% від різниці між дохідною частиною бюджету та загальним розміром захищених видатків при формуванні обласного бюджету на 2024 рік, 50% від обсягів перевиконання обласного бюджету в 2024 році, 50% коштів від відчуження майна, що перебуває в комунальної власності. Ухвалений документ передбачає також обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету і скерування їх на потреби військових формувань у 2023 – 2024 роках.

Окрім цього, депутати обласної ради доручили голові Львівської ОВА Максиму Козицькому подати на розгляд сесії обласної ради проєкт обласного бюджету на 2024 рік. 

Нагадаємо, 26 жовтня, під час другого пленарного засідання ХIX позачергової сесії Львівської обласної ради депутати заслухали звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя та прийняли рішення щодо об’єднання обласних комунальних медичних закладів. Тоді ж облрада не змогла ухвалити рішення про обмеження непершочергових видатків. Які рішення вдалось прийняти і чому сесія була провальною, читайте у новині.

 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!