Львівська облрада не продовжила контракти вісьмом директорам комунальних лікарень

5468 0
Наразі вони є виконуючими обов'язків.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

У березні 2023 року Львівська обласна рада не продовжила контракти директорам комунальних лікарень через завершення контрактів. Наразі вони є виконуючими обов'язків. Про це повідомляє видання «Еспресо.Захід». 

Йдеться про очільників 8 обласних медустанов: 

  • Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр (тублікарня) – директор Любомир Рак
  • Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр (онколікарня) – директор Ігор Ковальчук 
  • Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня – директор Сергій Федоренко
  • Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр – директор Андрій Синюта
  • Львівський обласний клінічний діагностичний центр – директор Роман Пакуляк 
  • Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр – директор Степан Павлик 
  • Львівська обласна клінічна лікарня – директор Михайло Гичка
  • Львівський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики – директорка Мар'яна Служинська


Як повідомив керівник управління майном комунальної власності ЛОР Андрій Білоус, ​​контракти, укладені у 2018 році з головними лікарями комунальних медичних закладів Львівської облради, не продовжили автоматично. Тому їх було звільнено із займаних посад, й до найближчої сесії директори лікарень перебувають у статусі виконуючих обов'язки. Майже у всіх термін дії контракту завершився 19 квітня, крім головного лікаря обласної лікарні Михайла Гички – у нього договір чинний до 15 травня. 

Читайте також: В Україні планують створити наглядові ради при медзакладах

«Можна рухатися двома шляхами: або оголошувати конкурс на посаду, або залишати їх у статусі в.о. на час дії воєнного стану. Яким шляхом іти, ми зрозуміємо після найближчої сесії обласної ради, у порядку денному якої є звіти керівників комунальних медичних закладів. Тобто нам сесія порекомендує, чи оголосити конкурс на ці посади, чи, зважаючи на воєнний стан, а медицина дуже чутлива сфера, залишити їх в стані виконуючих обов'язки», – повідомив Андрій Білоус. 

Він додав, що наразі у статусі в.о. перебувають усі головні лікарі, у яких завершився контракт, крім керівництва Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, де обов'язки директора виконує заступник.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!