Львівська ОВА змінила процедуру оформлення дозволів для виїзду за кордон

4453 0
У разі недотримання відповідної форми звернення, листи не підлягатимуть розгляду.
фото умовне

фото умовне

Під час воєнного стану рішення про виїзд за кордон надають виключно для перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ, інших військових формувань та населення. Щоб отримати права виїзду за межі України терміном на один місяць, чоловікам (водіям) віком 18-60 років необхідно звернутись з листом. У Львівській ОВА повідомили, що змінилася форма цього листа. 

  • Лист потрібно надсилати на електронну адресу [email protected] і обов'язково в темі вказати повну назву організації. Зразок листа дивіться за посиланням.

  • Обґрунтування має містити обсяги вантажів, які відповідають кількості транспортних засобів та кількості осіб у пропозиціях для їх перевезення. Також необхідно надати документи, що підтверджують  співпрацю отримувачів та відправників вантажів (договори, меморандуми) в межах такої діяльності (з відповідними реквізитами).

  • Для отримання повторного дозволу на перетин державного кордону чоловіками, які вже виїжджали за межі України на підставі рішення ЛОВА про виїзд за межі України в умовах правового режиму воєнного стану. (зразок листа за посиланням).

  • Кількість водіїв повинна відповідати обсягу вантажу та поданому обґрунтуванню

  • Підтвердженням щодо попереднього здійснення такої діяльності вважатимуть копії митних декларацій про ввезення вантажів, актів прийому-передачі таких вантажів отримувачами допомоги та інші підтверджуючі документи.

За довідковою інформацією стосовно порядку розгляду листів щодо надання права на виїзд за межі України в період воєнного стану, можна звертатися за номером телефону: 097 321 4940.

Після опрацювання отриманих звернень, ЛОВА приймає рішення про виїзд за межі України водіїв, та надсилає відповідні листи до Державної прикордонної служби України.

Читайте також: Понад 70 кримінальних проваджень відкрито на Львівщині через махінації із системою  «Шлях»

У свою чергу, Державна прикордонна служба України приймає рішення щодо пропуску водія ТЗ та/або гуманітарного вантажу за наявності рішення ЛОВА про виїзд за межі України, виконання правил перетину державного кордону України та наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі.

У разі непідтвердження мети поїздки уповноважені службові особи Держприкордонслужби у перетинанні державного кордону відмовляють.

Розгляд звернення триває до 10 робочих днів (відповідно до кількості звернень, що перебувають на розгляді). Подати документи необхідно не пізніше 5 робочих днів до запланованого виїзду.

При порушенні зазначених вимог відповідні звернення не підлягатимуть розгляду.

Зазначимо, що з 1 квітня подати документи на виїзд водіїв призовного віку можна лише з використанням е-підпису (детальніше тут). Лист може не надходити на електронну пошту ЛОВА, якщо вкладення перевищує 28 Мб, у браузері включено VPN, або текст листа містить активне електронне посилання. Для отримання роз’яснень щодо вирішення інших питань стосовно перетину державного кордону України з метою ввезення гуманітарних вантажів можна звертатися за телефоном: 096 232 8221.

Нагадаємо, в Україні продовжили термін дії воєнного стану та загальної мобілізації до 13 травня 2024 року. Для військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років і надалі діятиме заборона виїзду за кордон. Проте українським законодавством передбачено винятки для деяких категорій. Детальінше про це – за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!