«Львівська політехніка» уточнила, що не збираєтся називатись на честь Бандери

3786 0
В університеті пропонують: якщо вже називати, то на честь когось із відомих у світі випускників-науковців.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Прес-служба національного університету «Львівська політехніка» спростувала наміри ініціювати присвоєння вишу імені Степана Бандери. Заява, підписана шістнадцятьма викладачами кафедри історії, музеєзнавства і культурної спадщини, оприлюднена на сайті університету.

Заяву «…схвалено на засіданні кафедри, що відбулося 6 червня 2017 року, під час якої обговорено цю приватну ініціативу, яку виявив викладач кафедри, член ВО “Свобода” В’ячеслав Гнатюк». Водночас на сайті вишу залишається доступною датована 11 вересня заява «Надати Львівській політехніці ім’я Степана Бандери: ініціатива викладачів ІГСН», підписана лише В’ячеславом Гнатюком з Інституту гуманітарних та соціальних наук.

На думку авторів нової заяви, пам’ять про провідника Організації Українських Націоналістів і так гідно вшанована в «Політехніці»: «вулиця, на якій стоїть головний корпус Львівської політехніки, названа його іменем, у вестибюлі встановлені барельєфи Степана Бандери та ще одного видатного очільника ОУН-УПА, випускника Університету Романа Шухевича, під час лекційних та семінарських занять зі студентами ведеться системний націєтворчий навчально-виховний процес».

Натомість, якщо йтиметься про присвоєння університету чийогось імені, викладачі пропонують звернути увагу на таких науковців, пов’язаних із «Політенікою», як професор і ректор Університету Юліан Медведський, професора Іван Левинський та інші.

Нагадаємо, Степан Бандера навчався у «Львівській Політехніці» у 1928-33 роках. Проте захистити диплом не встиг – був заарештований перед випускними іспитами через політичну діяльність.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!