Львівська територіальна виборча комісія не затвердила нових депутатів обласної ради

1341 0
Для цього забракло одного члена комісії, щоб вона була повноважна для роботи.
фото: лор

фото: лор

Засідання Львівської обласної територіальної виборчої комісії, де мали обрати чотирьох кандидатів у депутати обласної ради замість Григорія Козловського, Миколи Седіла, Володимира Квурта і Юрія Фольварочного, не відбулося через відсутність кворуму. Для цього вже звично забракло одного члена комісії, щоб вона була повноважна для роботи. Про це повідомив аналітик Громадянської мережі «Опора» Тарас Радь.

За його словами, присутніми були 9 з 17 членів комісії. Через це також не зуміла скласти присягу нова членкиня комісії, після чого відновився б повний склад ТВК у складі 18 людей.

Читайте також: Юрія Фольварочного позбавили депутатського мандата

«Припущення, що Львівська обласна територіальна виборча комісія не проголосує сьогодні за встановлення обраними депутатами Львівської облради наступних по списку чотирьох кандидатів замість, на жаль, справдилось. Більше того, засідання виборчої комісії вже звично просто не відбулось через відсутність кворуму. Бездіяльність ТВК продовжується (з червня 2022) і наразі не зрозуміло, як довго продовжуватиметься і чи взагалі продовжуватиметься. І чи вплине на це у майбутньому обрання голови ЛОР, що вказує на пряму взаємозалежність процес, що відбуваються в ТВК від ситуації в раді»– йдеться в його повідомленні.

Натомість на засідання прийшли четверо кандидатів у депутати  (Микола Біляк, Ярослав Гасяк, Олег Іваш і Назарій Островський) Львівської обласної ради, питання встановлення їх депутатами були у порядку денному. Наразі їм доведеться зачекати, однак, додає Тарас Радь, невідомо, як довго.

Нагадаємо, що 6 квітня цього року депутати Львівської обласної ради відправили у відставку Ірину Гримак. Відповідне рішення депутати прийняли під час таємного голосування. «За» проголосували 48, а участь в опитуванні взяли 49 депутатів. Перед цим Ірина Гримак зачитала звіт за останні два роки, її роботу депутати визнали незадовільною. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!