Львівські бабаки спрогнозували, коли прийде весна

5843 0
Мишко та Маруся були активними, тож весна не забариться.

Сьогодні, 15 лютого, у День бабака у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі місцеві мешканці Мишко та Маруся навіщували ранній прихід весни. Бабаки були активні та швидко вийшли зі своєї будки. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив директор центру Ігор Антахович.

«Як завжди, чітко опівдні ми спробували їх (бабаків Марусю та Мишка – ред.) запросити вийти з будки, у якій вони зимують, сплять, і вони дуже швидко вийшли, активно рухалися, свистіли, виглядають дуже добре. Це говорить про те, що весна прийде швидко, буде ранньою. За чотири тижні від сьогодні можна сподіватися на стійке тепло», – каже він.

Читайте також: Коли до Львова прийде весна. Прогноз

Цьогоріч львівські бабки не впадали у глибоку сплячку, швидше, це був поверхневий відпочинок, який не є шкідливим для їхнього здоров’я. Крім того, цієї зими, через теплий і сухий листопад, вони заснули пізніше, ніж зазвичай – аж 1 грудня. Це вперше за 14 років, бо, як правило, Маруся та Мишко засинали раніше, і вже в кінці грудня перший раз прокидалися, після чого знову засинали. Це повторювалося кілька разів упродовж зими.

Ігор Антахович додає, що після сьогоднішнього прокидання бабаки можуть на деякий час знову заснути. Проте, якщо температура буде плюсовою, то вони будуть цілком активними.

Нагадаємо, вперше цьогоріч львівські бабаки прокинулися 5 січня. 

Юлія Осим

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!