Львівські депутати додатково виділили 450 тисяч грн на розвиток Шевченківського гаю

971 0
Кошти підуть на ремонт дахів двох музейних об’єктів історичної спадщини.
Фото музею

Фото музею

Депутатська комісія культури, молоді та спорту погодила виділення додаткових коштів в сумі 450 тисяч гривень на проведення поточного ремонту дахів двох музейних об’єктів історичної спадщини – хати села Брід та стодоли з села Бережонка на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Депутати підтримали відповідне звернення управління культури одноголосно.

«Мені подобається як розвивається наш Музей і нам обов’язково потрібно підтримувати ці процеси задля туристичної привабливості, комфортного перебування мешканців міста, безумовно задля збереження народних пам’яток і традицій, та можливості залучення додаткових інвестицій», – зазначила голова комісії, депутатка Лейла Мелесова-Вальчак.

Читайте також: Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

Нагадаємо, що у Львові в музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького проводять реставрацію кількох експонатів. Зокрема, тривають роботи із відновлення стодоли зі с. Бережонка, яка розташована у садибі з Вижницького р-ну Чернівецької області у етно-секторі Буковина. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!