У Шевченківському гаю у Львові за давньою технікою відреставрують споруди

1014 0
Ремонтні роботи проводять на кошти, вилучені із продажу квитків.
Фото музею

Фото музею

У Львові в музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького проводять реставрацію кількох експонатів. Зокрема, тривають роботи із відновлення стодоли зі с. Бережонка, яка розташована у садибі з Вижницького р-ну Чернівецької області у етно-секторі Буковина. Про це повідомили в адміністрації музею.

«У фасадній і тильній стінах великі ворота для проїзду воза зі снопами. Дах стодоли був покритий соломою – некрученими сніпками, на рогах пошитий сніпками – «стріхачами» (зв’язаними при колоссі). Саме за такою давньою технікою наші майстри замінять дах будівлі, у якій також експонується молотарка – машина для обмолоту зернових, яка приводилася в дію кіньми або паровою машиною», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

Ремонтні роботи проводять за кошти, вилучені із продажу квитків для відвідувачів скансену. Як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv директор музею Михайло Закопанець, остаточну вартість реконструкції визначать після завершення робіт. Зокрема, також у планах відремонтувати олійню, яку привезли в музей з села Головецько Сколівського району (1811 р.)

Нагадаємо, що у Львові в музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького реставрують храм святих Володимира і Ольги, який є реплікою церкви 1831 року з села Котань у Польщі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!