Львівські депутати підтримали петицію про будівництво нової вулиці на Сихові

8933 0
У травні на передпроектні роботи та геодезичні вишукування з бюджету розвитку виділили мільйон гривень.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові підтримали петицію про будівництво нової вулиці на Сихові, яка з’єднає вулиці Хоткевича та Скрипника. За відповідну ухвалу проголосували 45 депутатів під час пленарного засідання сьогодні, 31 жовтня.

Читайте також: Чому ми стурбовані ідеєю будівництва нової вулиці на Сихові

За словами керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, проти будівництва вулиці виступили місцеві мешканці та Церква Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, оскільки це призведе до ще більшого трафіку через Сихів. Утім більшість депутатів таки підтримали петицію. Нова вулиця має пролягати повз парк Івана Павла ІІ.

Автором петиції є Микола Брич. 14 вересня вона набрала необхідні 500 голосів. Її автор зазначає, що місто має передбачити у бюджеті кошти на будівництво вулиці, яка з’єднає вулиці Хоткевича та Скрипника. Вона ж передбачена Генеральним планом Львова.

«Під час будівництва дороги пропонуємо передбачити освітлені підвищені пішохідні переходи, тротуар і велосипедну доріжку вздовж дороги. На проспекті Червоної Калини виділити окремі смуги руху для громадського транспорту (паралельні центральній дорозі. Реконструювати частини дороги на проспекті Червоної Калини та облаштувати смуги для повороту ліворуч на перехрестях проспекту Червоної Калини з вулицями Скрипника та Хуторівка й відремонтувати частину вулиці Скрипника», – вважає автор петиції.

Читайте також: Як зменшити затори на Сихові

Нагадаємо, що будівництво нової вулиці на Сихові зініціював депутат від «Самопомочі» Олег Береза. У травні на передпроектні роботи та геодезичні вишукування з бюджету розвитку виділили мільйон гривень.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!