Львівські депутати відклали призначення нової заступниці Садового

1041 0
На сесії пропонували затвердити Ірину Кулинич як заступницю з гуманітарних питань.
Ірина Кулинич і Андрій Садовий / умовне фото

Ірина Кулинич і Андрій Садовий / умовне фото

Під час сесії Львівської міської ради депутати розглядали питання щодо призначення нової заступниці міського голови Андрія Садового – Ірини Кулинич, яка мала б стати заступницею з гуманітарних питань. Зараз вона є керівницею департаменту економічного розвитку. Це питання вирішили перенести.

Андрій Садовий також наполягав на включенні Ірини Кулинич до складу виконавчого комітету ЛМР. Під час обговорення цього питання між депутатами виникла дискусія, адже його затвердження означало б водночас призначення нового члена виконкому як представника від громадськості – члена партії «Голос» Тараса Миляника, який балотувався у міськраду в 2020-му, та не пройшов. Зараз він – помічник депутата «Голосу» Андрія Дячишина.

Саме це викликало дискусію під час пленарного засідання. Спершу депутати пропонували розглядати це питання різними ухвалами. Згодом депутат від фракції «Свобода» Андріан Гутник сказав, що зараз у складі виконкому є люди, що наближені до усіх партій, окрім їхньої, а кандидата від його політсили перший заступник міського голови, за словами Гутника, не розглядав.  

Як результат, депутати вирішили перенести це питання на наступне пленарне засідання ЛМР.

Читайте також: Львівські депутати зібралися на сесію. Які питання мають розглянути

Зазначимо, що Ірина Кулинич зараз є очільницею департаменту економічного розвитку Львівської міської ради від січня 2017 року. З 2008 року вона працювала у ЛМР очільницею департаменту економічної політики.

Також додамо, що наразі у виконкомі міської ради є дев'ять членів.

Нагадаємо, сьогодні депутати зібралися на сесії, де мають розглянути понад 300 питань. Повністю з порядком денним пленарного засідання 25 травня можна ознайомитися тут.

Софія Шавранська

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!