Львівські фітнес-центр пояснили, чому запрацювали попри карантин

3086 0
Підприємці опираються на те, що постанова уряду має вищу юридичну силу, ніж рішення органів місцевого самоврядування.
фото: 24tv.ua/sport

фото: 24tv.ua/sport

Дев’ять львівських мереж фітнес-клубів запрацювали попри те, що у Львові та області не послабили карантин через ріст хворих на коронавірус. 

Читайте також: У МОЗ опублікували умови роботи басейнів та фітнес-залів

Про законність відкриття закладів, посилаючись на постанову Кабміну, заявили фітнес-центри «Євроспорт», «Спартак», «Forever», СК «Прайд», СК ПраЙд Єліт, «Ліга», СК «Колізей», «Олімп», комплекс водних видів спорту та фітнес центр «Пляж», мережа спортивно оздоровчих центрів «Формула краси».

«Із 1 червня набрала чинності постанова Кабміну №392, де вказано правила третього етапу послаблення карантину. На цьому етапі дозволили роботу фітнес-клубів при дотриманні рекомендацій МОЗу щодо поведінки працівників та відвідувачів цих центрів», – ідеться у спільній заяві фітнес-центрів.

Підприємці додають, що наразі відсутнє будь-яке рішення уряду, яке б обмежувало роботу фітнес-центрів та схожих закладів, а тисячі представників фітнес-індустрії залишилися без роботи. 

«У більшості міст України фітнес-центри та спортивно-оздоровчі клуби працюють. Звичайно, із дотриманням нових безпекових вимог. І звертаємо увагу, що лише фітнес комплекси обладнані інвентарем пристосованим для покращення здоров’я людей будь-якого віку, фізичного стану та рівня тренованості», – каже засновник фітнес-клубів «Ліга» Святослав Шеремета.

Засновник мережі фітнес клубів «Олімп» у Львові Володимир Рекша вважає що без тренувань потерпають професійні  спортсмени та діти, які ходять на спортивні секції і не розуміє: чому ресторанам можна працювати, а фітнес-центрам ні.

«Ми можемо дотримуватися певних обмежень, збільшити вимоги, але з нами ніхто не спілкується. Коли ми ходили на мітинги і просили владу, комісію, вийти до нас – ми просили діалогу, але ніхто не вийшов до нас», – каже Володимир Рекша.

Водночас, як раніше розповів Tvoemisto.tv партнер юридичної фірми Dexis Partners Іван Городиський, фітнес-центри дійсно мають формальний привід для відкриття, адже постанова Кабінету міністрів має вищу юридичну силу за рішення органів місцевого самоврядування. Водночас поліція у Львові перевіряє та складає протоколи на спортклуби, що працюють.

Читайте також: Антирекорд Львова. Чому у нас так багато хворих на Covid-19

Нагадаємо, що уряд запровадив адаптивний карантин і передав рішення щодо посилення чи послаблення карантину обласним адміністраціям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!